Wat is Dancehall?

Eind jaren 70 is dancehall ontstaan als een apart genre binnen de Jamaicaanse muziek. In de jaren 80 werd de dancehall overheersender door de invloeden van ragga dancehall.Door de snellere ritmes veranderde hierdoor ook de manier van dansen. Op reggae, reggaeton en de commerciëlere dancehall (denk tegenwoordig aan Drake, Chris Brown en veel Nederlandse artiesten die deze dancehall beats gebruiken) worden snelle energieke dansbewegingen uitgevoerd. Tegenwoordig hoor je in dancehall ook veel invloeden terug van Afro muziek, wat je ook terugziet in de bewegingen.

Lesuitleg

Dancehall is een social dance. Muziek, steps en de gehele community zijn in dancehall verweven wat het tot een social dance maakt. De steps die gecreëerd worden door dancehall crews komen vaak terug in de muziek van de dancehall artiesten. In de Dancehall les worden eerst de steps aangeleerd wat de foundation wordt van de choreografie. Een dancehall choreo wordt vaak over twee of drie lessen verspreid om zo voldoende aandacht te hebben voor het goed aanleren van de steps en foundation.

Wat is R&B?

De letterlijke vertaling van R&B is: Rhythm and Blues. Een muziek genre ontstaan in de jaren 40. Het is ontstaan vanuit Jazz, Gospel en Blues en komt vanuit de Afro Amerikaanse cultuur. Tegenwoordig bestaat R&B meer uit een combinatie van Rhytmn and Blues, Soul, Funk en HipHop.

Lesuitleg

Deze streetdance les zal voornamelijk gegeven worden op R&B muziek. Denk hierbij aan o.a. Summer Walker, Ellamae, H.E.R maar ook Fugees, Montell Jordan en Usher en zal als R&B class worden benoemd. De lessen zijn gericht op choreografie.

Tegenwoordig hoor je in dancehall ook veel invloeden terug van Afro muziek, wat je ook terugziet in de bewegingen.

Lestijden, kostenen kleding

€ 27,50 per maand 11 betalingstermijnen: (aanbetaling + sept t/m juni)De cursusgelden worden elke 1e van de maand geincasseerd via een automatische incasso. Na de laatste maandbetaling verloopt het inschrijfcontract automatisch. U betaalt alleen voor de lessen, het totale cursusgeld is verdeeld over maandelijkse termijnen. Combinatie Lesprijs Korting2 uur per week € 52,- per maand3 uur per week € 60,- per maand4 uur per week € 75,- per maand
Keuze is vrij qua kleding. Zorg dat het lekker zit.SportschoenenHaren vast in staart, knot of vlecht

Dans in onze eigen kleding!

De webshop van Dansschool Marcella van Altena heeft een breed aanbod van onder andere dans-, selectie- en theatershowkleding en schoenen.
webshop

Wil je Dancehall en/of R&B proberen? Meld je dan aan voor een proefles of schrijf je gelijk in!

proeflesinschrijven